BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Saturday, August 11, 2012

Sampai Masanya



Assalammualaikum..

hehehe whats up lady and gentleman #OhMyEnglish! heheheh hello guys.. 
sudah lama rasanya kita tidak berblog serta bercanda bersama.. owh kerinduan tidak terhingga rasanya.. motif?? huhuhu 

Alhamdulillah CN sihat sahaja di sini.. btw i just wanna share to you about my biggest penghijrahan dalam hidup CN.. pergh! ayat.. hee ok here the story.. nampak tak gambar kat atas ni? nampak ann CN yang comel itu huhu.. itulah CN sekarang uolls.. CN sekarang sudah fully berhijab.. yes i am.. sudah sampai serunya untuk berubah.. alhamdulillah genap this year 20 years CN mendapat hidayah Allah itu.. no more free hair.. hee.. nice kan.. 

ok macam mana tiba-tiba boleh jadi camni?? oohh ok time tu CN kat Dungun otw pergi dinner.. biasalah rambut di lepaskan begitu aja.. and nak bukak pintu la nak keluar drive dah ni.. tiba-tiba rasa tertinggal something.. CN pon masuk la bilik.. then terus capai tudung.. at that time semua member CN like this reaction :- " nanie, kau dah kenapa??".. CN just said "silent please, tak yah tegur.. huhu".. tu je.. hee sejak dari tu CN dapat something yang boleh membuatkan korang rasa tenang.. yes sejak tu CN memang rasa tenang sangat, damai je.. alhamdulillah.. kebesaran DIA tak siapa boleh tandingi.. and CN feel lucky sangat sebab hidayah tu DIA bagi di usia CN muda ni ha.. Thank You Allah.. :)

Semoga berkekalan hendaknya dengan penghijrahan ni.. dan semakin mendekatkan diri ke arah keagamaan. Belajar mengenali erti hidup ni. Sedang menjalani kehidupan di atas keredaan nya Alhamdulillah i will do my best insyaallah.. doakan CN yeah! 

Allah merahmati wanita-wanita Muhajirin yang pertama, apabila turunnya ayat (yang bermaksud) “…dan hendaklah mereka menutup belahan leher baju mereka dengan tudung kepala mereka…”, serta-merta mereka mengoyakkan apa sahaja kain (yang ada di sekeliling mereka) lalu bertudung dengannya.” (Riwayat Al-Bukhari)